Postime

KONSUMO SA TE DUASH, POR NDRYSHO MENYREN SE SI KONSUMON

“,,,për tetë orë në ditë punojmë dhe jemi aktivë. Ndërsa në kohën e lirë zhytemi në amulli dhe konsumojmë e konsumojmë në mënyrë pasive”. (Eric Fromm)

Në këto kohë të vështira, përse njerëzit nisin një biznes?
Kryesisht për të bërë para!
Përse sot duam të bëhemi të suksesshëm?
Ndoshta sepse duam që t’u mundësojmë njerëzve të mira!

Përtej vijës së verdhë të një çiklisti...

“…një 38 vjeçar, i cili udhëtonte me biçikletë u përplas pasditen e sotme për vdekje nga një automjet…” copëz nga një kronikë rutinë e marrë nga gazetat e përditshme. Aksidentet rrugore janë kryefjala më e përhapur në edicionet informative, deri edhe debate publike, shifra e strategji boshe. Pjesë e padukshme e kësaj fatkeqësie janë edhe çiklistët. Në morinë e shifrave mbi aksidentet rrugore në vend nuk gjen askund një shifër që të tregojë për këtë kategori sa janë aksidentuar, plagosur, gjymtuar apo vrarë.

Tirania e shumicës dhe dëshpërimi i pakicës…

E gabuara nuk pushon së qëni e tillë sepse shumica e mbështet”  (Leo Tolstoy – Një Rrëfim – 1880)

Zgjedhjet parlamentare që po afrojnë janë kryefjala e ditës. Jemi zgjuar nga zhurma dhe rrëmuja e mitingjeve, debateve, mes frikës dhe shpresës për të nesërmen. 
Militantët politikë janë organizuar më së miri ku natyrisht armët kryesore janë mesazhet audio vizuale në mediat tradicionale e sociale, mitingjet dhe eventet publike.

SULMI TERRORIST NE BOSTON ORKESTRUAR NGA SHERBIMET INTELIGJENTE ?!

Sulmi terrorist ne Boston prej disa ditëve ka pushtuar gazetat, televizionet, websitet dhe doemos edhe mendjet tona. Media “mainstream” në kohë reale mbuloi ngjarjen duke i dhënë vëmendje maksimale aktit terrorist, operacionit të neutralizimit të terroristëve, masave të ndërmarra për të ‘siguruar’ popullatën nga ndonjë akt tjetër terrorist etj.  Por, krahas medias komerciale në mjaft blogje dhe website alternative lajmesh, qarkullon informacion dhe fakte tronditëse mbi ngjarjen duke hedhur hije të mëdha dyshimi se ky akt terrorist është ideuar dhe orkestruar nga strukturat qeverisëse dhe shërbimet inteligjente amerikane.  

Fuqia Humane Buron nga ZEMRA…

Në një kohë që shkenca po thellon gjithmonë e më tepër studimet mbi trupin e njeriut ndihmuar nga zhvillimi i teknologjisë, mundemi që më në fund të kuptojmë spiegimet e lashta mbi lidhjen që zemra ka me mendjen dhe koshiencën universale. Po çfarë është ZEMRA? Është më tepër se një pompë gjaku. Pas saj mund të fshihet e vërteta e fuqisë që ne gëzojmë në esencën e qënies sonë, duke krijuar një fushë energjie kaq të madhe e cila mund të transformojë qënien tonë në "dritë ndiçuese", dashuri dhe gëzim. Dhe jo vetëm veten, por edhe ata përreth nesh.

FLUORI - efektet negative në shëndet

Ai pretendohet si një kimikat i padëmshëm dhe që supozohet të luftojë prishjen e dhëmbëve. Por evidencat (jo dhe aq te reja) tregojnë se fluori (Sodium Fluoride) mund të jetë shkaktar i problemeve të shumta në shëndet.

<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>

Page 1 of 3